Skip to main content

DERMAPEN – unapređena mezoterapija

Dermapen  se može svrstati u jedan od najboljih tretmana u vrhu kozmetologije i noviteta. Ovim tretmanom možemo obuhvatiti širok spektar problema na koži i to sve u jednom danu! Ovaj vid unapređene mezoestetike je potpuna inovacija poslednjih godina, koja se brzinom svetlosti pokazala kao najbolji izbor za Vašu kožu. Jednom rečju DERMAPEN.

 

Šta je to dermapen ili dermafix?

Poseban aparat napravljen tako da u jednom tretmanu možete rešiti više problema na licu i koži, a oni koji se mogu tretirati su sledeći :

  • Pigmentacije
  • Suva koža
  • Masna koža
  • Aknozna koža
  • Koža sa dubokim i plitkim borama
  • Strije i ožiljci

Svaki od ovih problema koje smo naveli možete rešiti uz pomoć dermapena. Aparat koji u sebi sadrži iglice od nerđajućeg čelika kupastog oblika, koje se mogu podešavati  na različite dužine od 0.25mm-2.5 mm. Prilagođava se  svakom delu kože Vašeg lica ili tela individualno, i shodno tipu i stanju kože.

Derpamenom se poboljšava apsorpcija preparata, u tolikoj meri da 90% aktivnih supstanci iz preparata ostaje nakon tretmana u koži i samim tim deluje u dermu, tamo gde problem i nastaje. Svi ostali tretmani lica i mazanja kreme, ne mogu toliko duboko ući u derm, nego ostaju na površini kože negujući Vašu kožu samo spolja. Upotrebom dermapena, jasno su vidiljive razlike u teksturi kože.

Da li je tretman bolan?

-Prilikom tretmana koristi se anestezija, koja se nanosi u vidu kreme, koja stoji  20min. pre početka same procedure dermapenom. Mikro pukotine koje se prave iglicama dermapena se ne osete zahvaljujući anesteziji, i  tretman nije neprijatan. Može doći do tačkastog krvarenja, što zavisi od toga za koji ste se tretman opredelili. Ukoliko se radi na hidrataciji kože i uklanjanju fleka, tretman je plići, i samim tim nema mnogo krvi. Ukoliko se ipak odlučite za antiage ili uklanjanje ožiljaka, prilikom tretmana se javlja jače krvarenje  u vidu tačkica, koje se brzo smiruje zahvaljujući peptidnoj maski koja 70% smiri kožu lica. Za koji god tretman da ste se odlučili, nakon rada dermapen aparata, ubacuju se ampule sa visoko koncetrisanim supstancama koje stimulišu obnavljanje kolagena i elastina .

Nega nakon tretmana

-Nega nakon tretmana je bitna prvi i drugi dan najviše, jer je važno da se ne šminkate i ne stavljate bilo kakve kreme za lice na kožu. Dozvoljeno je stavljati samo pantenol ili kremu koju Vam preporuči kozmetičar. Nakon tretrmana koža je crvena par sati do jednog dana, što zavisi od osetljivosti kože i procedure koja je rađena.

Broj tretmana:

-Sami tretmani rade se na dve nedelje ili mesec dana, opet zavisno od procedure za koju ste se opredelili.

Preporučeno je uraditi 4-6 tretmana dermapenom za najvidljivije efekte u vidu poboljšanja teksture do 80%, ravnije kože, ukonjenih fleka i do 90%, smanjenje bora 50-80%, poboljšane hidratacije 90%.

Ovi sjajni podaci pokazuju koliko je dermapen moćno oružje protiv navedenih problema. Ukoliko se odlučite i za manje tretmana, svakako ćete imati efekat i vidne rezultate.

Razlika između dermapena i klasične mezoterapije

Ovo je jedno od najčešćih pitanja

-Dermapenom kao što smo već naveli, možemo tretirati više problema kože istovremeno, produžavanjem i smanjivanjem dužine radnih iglica ( 16 ) kojih imamo više nego kod klasične mezoterapije lica (1).

-Takođe razlika je i u obliku iglice.  Dermapen iglica je kupastog oblika i prilikom izvlačenja iz kože supstance ostaju “zaključane“ u njoj. Kod klasične mezoterapije, iglica je okrugla i prilikom izvačenja iz kože, supsanca može da iscuri jednim delom napolje.

Trajanje tretmana

-Tretman traje oko 2h.