Skip to main content
KISEONIK TRETMAN HIDRATACIJE

KISEONIK TRETMAN HIDRATACIJE

(EXUVIANCE)

Svaka koža može biti suva. Suvoća je stanje kože koje može zadesiti čak i masan tip kože. Dehidratacija je nešto što može biti prolazno, ali ako pređe u hronično stanje kože, može izazvati jako velike probleme. Ovo stanje može pogoršati barijeru  Vaše kože,  smanjiti funkciju hidrolipoidnog filma, a samim tih dovesti kožu do stanja preosetljivosti i reaktivnosti na spoljašnje faktore i preparate.

Do dehidratacije može dovesti čitav niz faktora:

 • loša ishrana
 • pogrešni preparati za kućnu negu ( neadekvatni )
 • nedovoljan  unos vode u organizam
 • preterano čišćenje kože i ispošćivanje raznim preparatima na bazi salicilne kiseline
 • preterano pilingovanje kože itd. 

Da bi koža pravilno “funkcionisala“, neophodno je hraniti je onim što je pogodno za nju. Žene prave veliku grešku ukoliko odluče da kupuju preparate za svoj tip kože, a ne posavetuju se sa kozmetičarom oko preporuke. Kreme za “široke narodne mase“ koje možete kupiti u svakoj parfimeriji ili apoteci, nisu najbolje rešenje. Ukoliko ste u mogućnosti uvek se posavetujte sa stručnim licem oko izbora. Ukoliko niste u mogućnosti da kupite skupu kremu, svakako je opet bolje pitati za savet . Jer, nije svaka skupa krema dobra krema. Često čujemo kako nam klijenti kažu da koriste ovu ili onu poznatu marku koja je skupa, uveravajući nas da su te kreme apsolutno najbolje. Detaljnim pregledom kože prilikom tretmana lica, dobićete najbolji savet koju vrstu preparata treba da korsitite. EXUVIANCE kozmetika ima širok spektar krema , seruma i preparata koji Vam u tome mogu pomoći, a cene su pristupačne . Dermatološki su testirane i na zavidnom su nivou u svetu kozmetike.  I ujedno ćete biti sigurni da ste svojoj koži dali pravu ishranu.

Što se tiče suve kože, preporučujemo Vam kiseonik tretman dubinske hidratacije, koji ujedno hrani Vašu kožu, a sa druge strane joj vraća zaštitni hidrolipoidni film i čini je otpornijom. Jer, što je koža otpornija, ona je i zdravija. Često na suvim kožama bude jedini problem loš izbor preparata  i samom zamenom kreme , koža postane bolja. Ukoliko je Vaš problem druge prirode, EXUVIANCE Vam može rešiti suvoću i osećaj zategnutosti.

Procedura

Kod ovog hidrirajućeg tretmana, važno je to da se svi koraci odrade do kraja uključujući i negu kod kuće.

 • čišćenje lica mlekom, tonikom
 • blagi piling kože
 • nizak procenat glikolne kiseline koji će otvoriti pore toliko da ostali  preparati dobro prodru u dublje slojeve
 • masaža lica hidrantnim uljem ili kremom
 • kiseonik maska sa  molekularnim kiseonikom (vrši detoksikaciju i revitalizuje )
 • blaga masaža i završni krem

 

Delovanje na kožu

Molekuli i kiseonik maske i ostalih preparat ove linije  u dodiru sa kiseonikom iz vazduha prave mehuriće koji se na Vašoj koži ispoljavaju u vidu pene koja nestaje sama. Osećaj maske na koži je poput golicanja i pomeranja. Kada maska sama nestane sa lica, znači da je prodrla u kožu i ispoljila svoje efekte do maksimuma.

Rezultat je jedra koža , koja je pročišćena. Osećaj koji sami možete ispratiti je da Vam je lice “prodisalo“ i zablistalo. 

Ovaj tretman možete raditi kao blic tretman pred neki bitan događaj, ili, u sklopu klasičnog higijenskog tretmana lica. Ukoliko se radi kao samostalni tretman, traje oko 45 min., ukoliko se radi u sklopu drugog tretmana, oko 1:45min.. 

Učestalost tretmana je prema Vašim potrebama, a naša je preporuka da oni budu bar dva puta mesečno za održavanje, a tri, četiri puta za rešavanje problema jako suve kože.