Skip to main content

MADEROTERAPIJA


Celulit kao “bolest današnjice“ je vrlo rasprostranjen. Gotovo da nema osobe koja se može pohvaliti da nema problem sa ovom vrstom estetskog , a i jednim delom, zdravstvenog  problema.

U širokom spektru raznih tretmana u ponudi, anticelulit masaža zauzima mesto u prve tri metode koje daju  odlične rezultate.

Šta je celulit?

-Celulit se može nazvati problemom estetske prirode , ali i zdravstvene. U estetskom smislu,  on izaziva neravnine koje su  dosta vidne na koži u vidu “pomorandžine kore“, koju nije lako ukloniti. U zdravstvenom pogledu, celulit je degenerativno tkivo, nastalo usled (uglavnom) viška masnih naslaga na određenim delovima tela ( stomak, butine, gluteusi, nadlaktica …). U poslednje vreme , celulit možemo videti i na mršavijim osobama i deci, što dovodi do toga da je on prisutan i iz drugih razloga, poput genetike, lošeg kvaliteta vezivnog tkiva, loše sihrane, nedostatka fizičke aktivnosti, unošenja malo tečnosti  itd..

 

Šta je to maderoterapija?

Kao popuni novitet i hit u kozmetologiji, javila se maderoterapija ( terapija-lečenje drvetom u bukvalnom prevodu). Ova vrsta masaže potiče iz Kolumbije , već godinama je hit u svetu, a sve više je popularna i u Srbiji.  Karakteristična je tome što se za nju koristi čitav niz različitih vrsta drvenih oklagija specijalno napravljenih za ovu namenu. Alati za radi su različite veličine i oblika i svaki ima svoju namenu. Ono što oklagije u stvari rade, je podsticanje limfe, i poboljšanje njenog protoka, eliminacije štetnih materija i podizanje opuštene kože, kao i uklanjanje tvrdokornog celulita preoblikovanjem tela. Za vrlo mali vremenski period se možete rešiti dosadnog celulita, i preoblikovati  svoje telo.

 

Kontraindikacija?

-Postoji dosta polemike oko kontraindikacija vezanih za ovu vrstu masaže. Naša preporuka je da su proširene i bolne vene prva kontrindikacija vezana za ovu vrstu uklanjnja celulita. Takođe, trudnoća, maligna stanja i hiperosetljive osobe bi bile druga kontraindikacija. Menstrualni ciklus treba da prođe pre nego što se upustite u ovaj vid uklanjnja celulita, jer su hormoni i osetljivost usko povezani.

 

Maderoterapija se može kombinovati sa drugim vidovima uklanjnja celulita, jer  se radi na tri dana, tako da možete kombinovati madero terapiju i ručnu masažu, kao i ostale anticelulit programe. Bitno je da maderoterapija ne bude dan za danom , jer kao jači vid masaže može dovesti do nastanka bola na koži. Modrice mogu nastatai kao posledica , ali umereno, jer kao i kod anticelulit ručne masaže, svaki vid većeg podliva je alarm da je tkivo povređeno. Priče da su podlivi normalna stvar, ne slušajte, jer samo stručna osoba Vam može objasniti zašto je to loše po organizam i Vaše telo.

Da li je tretman bolan?

-Odgoovor je DA , u istoj meri kao i anticelulit masaža. Ukoliko ste oetljivi boleće Vas, ukoliko imate visok prag bola, manje će boleti. Niko Vam ne može tvrditi koliki će  intezitet bola biti, jer to je individualna stvar. I naravno, ukoliko Vas maderoterapija mnogo boli, reći ćete terapautu da smanji stisak, što ne znači da ćete imati manje efekta.

Regije?

-butine i gluteus

-stomak

-ruke

Trajanje masaže?

-Masaža traje oko 45 minuta, u zavisnosti od regije koja se radi. Maksimun može trajati sat i  15 min , ukoliko se obuhvate sve regije od jednom.

Učestalost i serije?

-Maderoterapija se radi na tri dana, a serija bi trebalo da ima od 6 do 10 tretmana. Može se ponavljati dve serije, i onda je neophodno praviti pauzu mesec do dva .U međuvremenu možete raditi ručnu anticelulit masažu.