Skip to main content

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA-MICROBLADING

Jedan od najvećih problema, što se tiče estetike na licu žene, jesu obrve. Preteranim čupanjem mnoge su ostale sa vrlo malo svojih dlačica, čak i ako nije to problem, 99% žena nije zadovoljno oblikom svojih obrva. Microblading je procedura kojom na veoma brz način možete doći do savršenih obrva. U cilju što realističnijih dlačica, trajna šminka se razvijala sve više u pravcu korektivne estetike, dok se metoda iscrtavanja nije dovela do savršenstva i kao rezultat dobila MICROBLADING 3D .

    Šta je to microblading 3D?

-Procedura trajne estetike nije ni malo lak posao, i zahteva visoku stručnost osobe koja se njom bavi.  3D iscrtavanje obrva je pravac zvani HIPERREALIZAM u trajnoj i polutrajnoj metodi šminkanja. Cilj je da za krajnji rezultat dobijete obrve koje su sasvim prirodnog izgleda, simuliranjem dlačica i njihovog prirodnog rasta. Iz svakog ugla kada biste pogledali 3D iscrtanu dlačicu, dobili biste isti utisak – realnost.

Kome je namenjen micriblading?

 • Osobe koje su iz određenih razloga ostale bez prirodnih obrva ( prečupane obrve, hemoterapija, tiroidna žlezda, povrede bez znakova ožiljaka itd)
 • Osobe koje žele da popune svoje prirodno retke obrve
 • Osobe koje žele da promene postojeći oblik obrva ( u skladu sa fizionomijom lica ) 

Procedura microbladinga?

-Sama procedura je složena samim tim što se svakom klijentu treba približiti na individualnoj osnovi. Jako je bitno da oblik obrve bude skladan licu i njegovoj fizionomiji, i da ne odudara od prirodnog oblika. Naravno da se neke mini korekcije mogu napraviti, ali je bitno da budu u skladu sa ostalim delovima Vašeg lika.  Samim tim, prilikom rada, koristi se specijalno napravljen šestar koji na određeni način vrši meru i pomoću njega microblading artist iscrtava oblik. Debljinu obrve možete birati same, ali oblik, kao što smo već spomenuli, mora biti u skladu .

    BOJA obrva se radi ISKLJUČIVO po boji prirodne , jer je to jedini način da (ukoliko budete želele da menjate boju kose) , Vam obrve budu  uvek u redu. Ukoliko imate plavu kosu, a dlaka Vam je po prirodi tamnija smeđa, microbladingom se radi braon boja koja je 90% ista kao i Vaša prirodna.

 

    Koliko traje sama procedura?

-Sam tretman traje oko sat i po vremena, od čega najduže traje crtanje oblika, pogotovo ako je nekome izražena asimetrija lica.

 

Da li je tretman bolan?

-Prilikom iscrtavanje koristimo najbolju moguću anesteziju, koja je u tečnom stanju i ulazi u mikro pore Vaše kože, pa je samim tim i delotvornija.

 

Na koliko se radi korekcija, i koliko dugo traju efekti iscrtnaih obrva?

-Prva korekcija se radi odmah nakon mesec do dva dana. U tu korekciju spada dodavanje dlačica koje su se možda izgubile od dana kad je trajna šminka prvi put urađena. Na toj korekciji se mogu promeiti i neki detalji vezani za oblik i debljinu i ubaciti još novih dlačica. Nakon toga, obrve se odrzavaju jednom godišnje u osvežavanja boje.

Napomena- ukoliko klijent ima izrazito masnu kozu, preporuka je raditi osvezavanje boje na 7-9 meseci, jer pigment ostaje kraće na takvoj podlozi.

Koristimo najvalitetnije pigmente na tržištu renomirane kuće Phibrows, gde smo i završili obuku.

Vrlo je bitno kakve pigmente unosite u Vašu kožu, zato je važno da oni ne sadrze cink, kobalt i nikal, i ostale štetne metale. Takođe, ukoliko primetite da su Vaše obrve crvene ili pak zelene, to je jasan znak da pigment ima previše loših meterija u sebi i kao takav daje rezultat markera, nevidiljivih 3D dlaka, kao i štetnu materiju u Vašem organizmu.

 

Nega nakon tretmana?

-80% rezultata u smislu  koliko će boje ostati u Vašoj koži je upravo nega nakon tretmana. Obrve moraju da se stalno mažu, ne kvase previše i doživaljvaju kao jedan vid rane na njoj. Zašto je to tako? Prilikom iscrtavanja, postoji mogućnost kapljica krvi. Koža ju u tom predelu osteljiva i reaguje odbrambenim sistemom u vidu krvi. Osobe koje imaju debelu i masnu kožu lica će više krvariti. Jako je bitno poslušati savete stručne osobe koja će Vam detaljno objasniti koja je procedura nege. Istog dana nakon tretmana kožu je neophodno mazati na sat i po vremena vazelinom. Mazanje i nega traju do 10 dana, zavisno od kože. Ukoliko pravilno budete negovali Vaše obrve nakon tretmana, procenat izlaska boje iz kože je minimalan.

 

Šok nakon tretmana?

-Da. 70% devojaka je trenutno šokirano rezultatima trajne šminke, pogotovo ako do tog dana nisu imale skoro uopšte obrve. Promena na licu je očigledna, i samim tim je šok i logična reakcija.

Naš savet je da ne brinete, jer, obrve koje su tek urađene, su 40% tamnije i 20% deblje od obrva kakve će biti na kraju kada prođe 7 do 10 dana i skine se višak boje. Nakon toga, devojke čak traže deblje i tamnije obrve.

 

Problematika u negovanju:

Sledeće situacije su moguće ukoliko ne negujete obrve na pravilan način:

 • otpadanje boje ( pogotovo ako Vam se stvori krastica, pa je skinete sami)
 • crvenilo
 • jak svrab
 • nestanak iscrtanih obrva

 

Upozorenje:

 • Ne pokušavajte sami da skinete boju bilo kakvim pilingom
 • Ne idite na sunčanje ili bazen u toku nege obrva
 • Ne šminkajte predeo obrva niti ih podebljavajte olovkom
 • Ne mažite kreme niti bilo šta sem onoga što Vam je dato
 • Obrve se ne rade u toku trudnoće i dojenja
 • Ukoliko imate mladež, on se zaobilazi

 

Zapamtite….

Cena obrva zaista zavisi od kvaliteta i stručnosti osobe koja Vam radi. Zato, nudimo Vam vrhunsku uslugu u zamenu za predivne obrve bez bojazni od lošeg ishoda…

JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA-MICROBLADING
JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA-MICROBLADING